Blogs

Oeractief multitasken vrouwen eigenschap

Multitasken

Een van de kenmerken die de vrouw typeert, is haar vermogen om te multitasken. Vrouwen kunnen makkelijk(er) switchen tussen taken, zoals het jongleren met werk,

Lees verder »
PCOS

PCOS: wat van belang is om echt te weten

PCOS (de afkorting van polycysteus ovariumsyndroom), is een groep symptomen die het gevolg is van een hormonale onbalans. Het is een van de grootste oorzaken van vruchtbaarheidsproblemen. Er wordt geschat dat zo’n 5 tot 10 procent van de vrouwen PCOS heeft, terwijl maar liefst 30 procent symptomen van PCOS heeft. Uiteraard geldt ook voor PCOS hetzelfde als voor de meeste chronische ziekten en aandoeningen, de cijfers nemen elk jaar toe. 

Lees verder »
PCOS

Voedingstips die kunnen helpen bij PCOS

PCOS kan moeilijk te herkennen zijn en daardoor lastig te behandelen. Zo zijn er tevens veel misvattingen over de beste en de slechtste manieren om PCOS te behandelen. Deze zijn vaak gerelateerd aan voeding. We willen je daarom graag wat (simpele) adviezen geven die jouw PCOS gunstig kunnen beïnvloeden. 

Lees verder »
PCOS

5 dingen die je kunt doen om PCOS onder controle te krijgen

PCOS (het polycysteus ovarium syndroom) is voor veel (jonge) vrouwen helaas niet onbekend. Gelukkig zijn er veel holistische methodes die men kan toepassen tegen PCOS. Het zijn vaak natuurlijke remedies waar de huisarts (met alle respect) geen weet van heeft. Pak de controle terug over jouw eigen gezondheid. Eerst even in het kort een uitleg over PCOS.

Lees verder »
intermitterend vasten

Zo kun je aan intermitterend vasten doen en je geestelijke gezondheid ondersteunen

Waarschijnlijk heb je al lang al gehoord over intermitterend vasten en heb je al eerder wat voordelen langs horen komen. Het wordt gezien als een nieuwe trend maar dit is natuurlijk helemaal niet zo. Mensen vasten namelijk al eeuwenlang, dit doen ze vanwege hun cultuur of de helende aspecten van vasten. De laatste tijd worden voordelen als gewichtsbeheersing, immuun ondersteuning, hersen gezondheid en ontsteking vermindering ook veel vaker genoemd.

Lees verder »

De perfecte ontbijt hack om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen

Onze metabole gezondheid is van uiterst belang. Het is van belang voor het algehele welzijn, de cardiovasculaire gezondheid, de immuniteit en meer. Onze metabole gezondheid is complex maar gelukkig kun je deze zelf aardig optimaliseren. Laten we beginnen met een ontbijt waar jouw bloedsuikerspiegel van zal smullen (ofwel een bloedsuiker balancerend ontbijt).

Lees verder »
Plantaardig

Plantaardig eten: hoe krijg je het meeste waar voor je geld?

Welzijn is geen bestemming. Het is een intentie van moment tot moment die wordt ondersteund door inspirerende routines en geïnformeerde keuzes. Wat is daarbij een belangrijk onderdeel van het proces? Stop nooit met leren en daar ondersteunen we je maar al te graag bij. In dit artikel zullen we het hebben over plantaardig eten en hoe je dit het ‘beste’ doet.

Lees verder »

De beste duurzaamheid hacks van 2021 die we vasthouden in 2022

Het hebben van een lang leven wordt een steeds populairder onderwerp. De kwaliteit van die jaren is het geen wat er toe doet. Want je kunt wel heel oud worden, maar als je dit op een nare manier wordt is er ook maar weinig aan toch? Om deze reden hebben we een rijtje gemaakt van wat experts met wat fraaie duurzaamheid hacks die in het jaar 2021 centraal stonden.

Lees verder »
eten

Wil je meer gevarieerd eten? Zorg dan dat je dit doet

Als we het over de meeste mensen hebben dan is de kans dat zij voldoende gevarieerd eten eten niet zo groot. Zij eten lang niet zoveel groenten als ze denken, vaak zelfs niet wanneer men een plantaardig dieet volgt. In het boek Eating to Extinction wordt beschreven hoe men vroeger tot wel 6000 verschillende planten at. Dankzij onze moderne landbouwpraktijken eten we er tegenwoordig voornamelijk negen. Het is echter mogelijk om de biodiversiteit in onze voeding op individueel niveau te ondersteunen – hierbij een aantal creatieve manieren om daadwerkelijk meer planten te eten.

Lees verder »
All search results