3 manieren om een gezonde bloedsuikerspiegel te ondersteunen

bloedsuikerspiegel

Waarschijnlijk heb je de frustraties van een dip of piek in de bloedsuikerspiegel als eens ervaren. Denk maar aan dat hungry-gevoel dat je krijgt als je te laat bent voor de lunch, of stemmingswisselingen nadat je te veel snoep hebt gegeten. Afgezien van ergernis, kunnen chronisch hoge of lage bloedsuikerspiegels een negatieve invloed hebben op de algehele gezondheid.

Het negeren van het handhaven van een gezonde, stabiele bloedsuikerspiegel kan zelfs leiden tot hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) of hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel). Als gevolg hiervan kun je negatieve bijwerkingen ervaren, zoals vermoeidheid, onbedwingbare trek, gewichtstoename, stemmingswisselingen, hoofdpijn en meer.

Gelukkig hebben we een aantal tips waarmee je dagelijks een gezonde bloedsuikerspiegel kan ondersteunen. Deze tips zijn er om je algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen:

1. Probeer ’s ochtends een nuchtere training

Regelmatige lichaamsbeweging kan een nuttige manier zijn om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te ondersteunen. Je spieren hebben glucose nodig als brandstof, dus wanneer je een Pilates- of krachttraining uitvoert, verplaatst de bloedsuikerspiegel zich van de bloedbaan naar de spieren. Wat betreft het optimale moment van de dag om te zweten? ‘S Morgens vroeg trainen voordat je het gegeten is zeker aan te raden. Je lichaam verbruikt de bloedsuikerspiegel ’s nachts. Als dat eenmaal op is, gebruikt de lever glycogeen (opgeslagen suiker). Je kunt het ook als volgt zien: wanneer je ’s nachts vast (ook wel circadiane vasten genoemd) en een nuchtere training doet, je alle glucose in je systeem opgebruikt, zodat wanneer je weer begint te eten, je lichaam gevoelig is voor insuline.

2. Houd rekening met voedingsmiddelen met een hoge glycemische index

Het naleven van een algeheel gezond, uitgebalanceerd dieet is een van de eerste stappen om een ​​consistente bloedsuikerspiegel te hebben. Zelfs als je voedzaam voedsel eet, is het belangrijk om de glycemische lading van je dieet in gedachten te houden. Om dit te doen, moet je rekening houden met de glycemische index – een scoresysteem dat voedingsmiddelen classificeert op basis van hun invloed op de bloedglucose respons – van je voedsel. De sleutel tot het begrijpen van de bloedsuikerspiegel is om te begrijpen wat insuline veroorzaakt, wat hoog glycemisch voedsel is. Het benadrukken van wat hoog-glycemisch voedsel is versus laag-glycemisch voedsel is de ware sleutel tot de bloedsuikerspiegel. Ter referentie: voedingsmiddelen met een hoge glycemie omvatten geraffineerde koolhydraten, aardappelen en zelfs watermeloen, terwijl voedingsmiddelen zoals bladgroenten, quinoa en appels in het lage glycemische bereik vallen.

LEES OOK: Omega-3-vetzuren: belangrijk voor onze algehele gezondheid.

3. Voeg een groen poeder toe voor een gezonde bloedsuikerspiegel

Naast laag-glycemisch fruit en groenten is het, als onderdeel van een uitgebalanceerde dieet, belangrijk om veel vezels en een verscheidenheid aan macronutriënten op te nemen. Elke dag voldoende vezels krijgen is essentieel voor een gezonde bloedsuikerspiegel. Volwassenen zouden elke dag 25 tot 35 gram moeten krijgen, maar de meesten van ons schieten tekort. Als je het uitspreidt over vijf maaltijden (inclusief snacks) per dag, is dat 5 gram vezels per maaltijd. Als je echter moeite hebt om een ​​consistente inname van voedingsstoffen (vezels of anderszins) te behouden, is een geweldige oplossing een groen poeder. Wat gedroogde poedervormige vormen van verschillende groenten, fruit en andere voedzame ingrediënten bevat.

All search results