Wie Ik Ben

Met mijn passie, enthousiasme en gedrevenheid, ga ik je motiveren, stimuleren en laten beleven dat gezondheid meer is dan “niet ziek” zijn! 

Arts integrale geneeskunde/kPNI

Ik ben arts integrale geneeskunde werkend volgens de principes van de klinische psycho-neuro-immunologieMet passie voor de gezondheid van de mens, de wens mensen te kunnen helpen zo gezond mogelijk door het leven te gaan en de problemen op te lossen die ze daarbij onderweg tegenkomen, ben ik geneeskunde gaan studeren. Mijn droom was, het begeleiden van de start van een nieuw leven, er te zijn voor mensen tijdens mooie en moeilijke momenten. Ik werkte als arts op de verloskamers, gynaecologie afdelingen, begon een kinderwensspreekuur in het ziekenhuis en werkte in een IVF-centrum. 

Daar kwam ik tot het inzicht dat gezondheid of vruchtbaarheid heel vaak niet kan worden hersteld door medische hulp volgens een protocol. Het kon toch niet zo zijn dat essenties van het bestaan van alles wat leeft op aarde – voortplanten en overleven – alleen maar beïnvloedbaar was door medisch handelen. Met kPNI  kwam mijn passie voor gezondheid weer terug. Ik ging kijken en luisteren naar mensen, ze plaatsen in een omgeving waarin ze nu leven en waar ze vandaan kwamen. Samen op zoek naar de regie over je leven en gezondheid. Mijn beroep is ook mijn hobby, ik puzzel graag, hou van buiten leven en sporten, zoek naar uitdagingen, maak reizen en heb graag mensen om me heen met wie ik plezier kan maken en gezondheid kan delen! Ik geef niet graag op en wil vinden wat een ander niet gevonden heeft met als uitdaging levensgeluk, gezond voelen, vertrouwen in jezelf. Dat wat onmogelijk lijkt weer mogelijk maken.
Aandacht en bevlogenheid
Bij OERactief draait het om mensen. Om hoe ze zich voelen, wat hen beweegt, hoe ze leven, waar ze vandaan komen en waar ze nu staan. Zo krijgt iedere cliënt bij praktijkbezoeken eerst een uitgebreide intake, waarbij geluisterd wordt, gepuzzeld om de oorzaak van het probleem of de onvervulde behoefte te kunnen doorgronden. OERactief in praktijk brengt verbinding en geeft individuele aandacht. Wat Mathilde zelf in dat alles triggert is niet alleen de mens, maar vooral ook de puzzel die opgelost moet worden om te ontdekken van waaruit bepaalde symptomen voortkomen en wat er dus aan te doen is. De context is bepalend. En juist daaruit komt een groot stuk bevlogenheid uit voort.
Eigenaarschap
Regie pakken over je eigen lijf, je gezondheid (lichamelijk en mentaal) en je leven, dat is waar OERactief voor staat. Door diep terug te gaan naar de basis en daaraan te werken, kun je de dingen in het hier en nu zelf naar je hand zetten. Je laten leiden door kracht in plaats van door onzekerheid. De dingen in jezelf zoeken in plaats van daarbuiten. En voor jezelf kiezen en jezelf wat gunnen. Het lichaam bewijst namelijk over oerkrachten te beschikken (bv.om kunnen gaan met honger, extreme warmte/kou et cetera). Want door terug te gaan naar de basis (o.a. op basis van hormetische prikkels en voeding), kan het lichaam zichzelf ‘helen’, zoals ook het bloedonderzoek bewijst.
Authenticiteit
OERactief gaat, zoals de naam ook aangeeft, terug naar de kern, naar de bron, het innerlijk wezen. Soms moet je omkijken en de kennis uit het verleden gebruiken om te weten hoe je de dreiging van de toekomst kunt weerstaan. Door creatief en ‘spelenderwijs’ te leren, komen we terug bij ons innerlijk kind en worden we weer energetisch flexibel en gezond; puurder kan niet. Dat blijkt vooral ook tijdens de OERactief 3-daagse en OERactief 6-daagse waarbij krachten naar buiten komen waarvan we vergeten waren dat we ze hadden. Ons lichaam en onze geest hebben die superkrachten gewoon in zich, alleen moeten we weer even leren hoe die aan te spreken in te zetten, en zo ‘de saboteur’ in ons lichaam uit te kunnen schakelen.
Missie
CHRONISCH ZIEKEN TERUGDRINGEN
We willen zoveel mogelijk mensen en zeker ook de jonge generatie bereiken, om ze bewust te kunnen maken van de gezondheidsgevaren die het huidige Westerse leven met zich meebrengt. Ik wil ze een OERactief leefstijl laten ervaren, waarmee ze de regie over gezondheid in eigen hand houden. Op dit moment heeft meer dan de helft van de Nederlands bevolking meer dan 1 chronische ziekte. Onze missie is dat de landelijke cijfers van aanwezigheid van chronische ziekte de komende 10 jaar gaan dalen in plaats van stijgen.
Visie
LEVENSLANGE HERSTELCAPACITEIT
Gezond oud worden ligt voor iedereen binnen handbereik wanneer je op tijd weet te starten met het toepassen van ‘oude bekende’ OERprikkels in het moderne ‘schadelijke’ leven. Gezondheid vind je terug in de natuur, alles wat leeft heeft energie nodig, is op zijn best in een omgeving waarop hij is aangepast. Dat geldt ook voor ieder mens. Helaas is de afstand tussen mens en natuur steeds groter geworden. We hebben de rollen omgedraaid en de omgeving aangepast aan onze behoefte. Dit is de belangrijkste reden voor ziekte. Zoals Hippocrates (de grondlegger van de moderne geneeskunst) al zei: ‘herstel is te vinden in goede voeding, frisse lucht, voldoende beweging en hygiëne”. Gezondheid zit in je, laat leefstijl je medicijn zijn!
Previous slide
Next slide
We leven in een maakbare wereld, die we volledig kunnen aanpassen aan onze behoefte. Dat is meteen ook onze valkuil. De noodzaak om je aan te passen aan omstandigheden is verdwenen en daarmee wordt flexibiliteit vervangen door kwetsbaarheid. Ik ervaar dat bij velen de wens, de wil en de behoefte er is om weer flexibel en gezond te worden, maar dat de luxe leefomstandigheden en het gebrek aan kennis de ‘bottle nek’ zijn om een duurzame verandering door te voeren. OERactief brengt daar verandering in gebruik makend van wetenschappelijke modellen en methoden.
Bel ons:
(+1) 3322 176 301

OERactief betekent voor jou:

– Begrip over gezondheid
– Gezondheid beleven
– Een film maken van je leven
– Kennis over de invloed van leefstijl op gezondheid
– Ervaren dat een kleine verandering een groot verschil maakt
– Leren luisteren naar behoeften zodat je regie kunt terugnemen.

All search results