Skinfood: dit zou een holistische dermatoloog ten alle tijden willen eten

skinfood


De lijst met voedingsmiddelen voor een gehydrateerde en mooie huid is lang: veel waterrijke, vetrijke en antioxidantrijke voeding is geliefd. Verschillende voedingsmiddelen kunnen bepaalde huid doelen ondersteunen – of het nu gaat om collageenproductie, hydratatie, bescherming tegen antioxidanten of darm ondersteuning. Als je de mening van een holistisch dermatoloog zou vragen, welke voeding skinfood is voor de huid, luidt het antwoord hierop: zalm.

Skinfood zalm

Wild gevangen en duurzaam geproduceerde zalm is een uitstekende bron van gezonde meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren, die de huid soepel en gehydrateerd houden. Experts raden zelfs routinematig aan om de inname van vetzuren te verhogen om de huid te helpen verbeteren en beschermen. Vooral de omega-3-vetzuren leveren de bouwstenen voor de productie van gezonde celmembranen: daardoor helpen ze de integriteit van de huidbarrière te verbeteren en de huid haar vocht vast te houden.

Zalm bevat het stofje astaxanthine, deze geeft de zalm zijn mooie roze-oranje vlezige kleur. Astaxanthine is een carotenoïde krachtpatser die vrije radicalen bestrijdt en waarvan klinisch is aangetoond dat het de hydratatie van de huid verbetert, de elasticiteit verhoogt, de huidtextuur verbetert en fijne lijntjes vermindert in slechts zes weken. En daarnaast heeft carotenoïde ook het vermogen om huidcellen te beschermen tegen UV-licht.

LEES OOK: Study finds: breng veel tijd door in de natuur voor de mentale en fysieke gezondheid.

Als je bekend bent met astaxanthine, weet je waarschijnlijk dat de krachtige fytonutriënt eigenlijk afkomstig is van groene microalgen – wanneer vissen (zoals zalm) deze algen eten, geeft de astaxanthine ze een perzikachtig pigment. Je zou dus eventueel ook een supplement kunnen nemen wat astaxanthine bevat.

Dus: zalm wordt gezien als skinfood voor de huid gezien de hoeveelheid omega-3 vetzuren en astaxanthine. Voeg het toe aan je boodschappenlijstje en combineer de vis met ander huid ondersteunend voedsel (broccoli, pompoen, avocado, enz.)

LEES OOK: Drie redenen waarom buiten trainen (in de kou) zo goed voor je is.

All search results