De perfecte ontbijt hack om je bloedsuikerspiegel in balans te brengen

Onze metabole gezondheid is van uiterst belang. Het is van belang voor het algehele welzijn, de cardiovasculaire gezondheid, de immuniteit en meer. Onze metabole gezondheid is complex maar gelukkig kun je deze zelf aardig optimaliseren. Laten we beginnen met een ontbijt waar jouw bloedsuikerspiegel van zal smullen (ofwel een bloedsuiker balancerend ontbijt).

Met deze tips kun je bloedsuikerpieken voorkomen en we geven je daarnaast wat fijne ontbijtjes als tips. 

Ontbijt hacks die de bloedsuikerspiegel balanceren

Laten we gelijk beginnen met een van de beste hacks. Dit is de verschuiving van een zoet naar een hartig ontbijt. De beste maaltijden voor het balanceren van de bloedsuikerspiegel bevatten eiwitten, vezels en vetten. Deze maaltijden bestaan minder uit geraffineerde koolhydraten en suiker. Over het algemeen is het eenvoudiger om de eerstgenoemde op te nemen bij de lunch of bij het diner. Terwijl traditionele zoete ontbijtproducten (pannenkoeken, zoete boterhammen, enzovoort.) een typisch beroep doen op het laatst geschreven. Zo kan een stevige kom havermout (gegarneerd met suiker) de bloedsuikerspiegel van sommige mensen flink doen stijgen.

Dit betekent niet dat alle zoete ontbijtproducten per definitie slechts zijn voor de bloedsuikerspiegel. Het is alleen wel zo dat door de zoete producten in te ruilen voor hartig, je waarschijnlijk een grotere kans hebt om meer gezonde vetten, vezels en eiwitten binnen te krijgen. 

LEES OOK: Plantaardig eten: hoe krijg je het meeste waar voor je geld?

Goede alternatieven

Eieren met avocado en gebakken groenten zouden een perfect ontbijtje zijn. Gerookte zalm, eieren en groenten bijvoorbeeld ook. Scrambled gefermenteerde tofu met edelgist en groenten is ook top. Het gaat er dus om dat je je focust op hartig, minder koolhydraten en minder zoet. 

Als je iemand bent die van havermout of pannenkoeken houdt en je wilt iets zoets, dan is de beste optie iets als chiapudding met bessen en amandelboter of walnoten. Chiapudding als alternatief voor ontbijtgranen of havermout is een geweldige hack. Er zit een flinke hoeveelheid eiwitten, vezels en omega-3-vetzuren in en daarom is dit een fijn ontbijtje, zo ook voor de bloedsuikerspiegel.

Voor de pannenkoek liefhebbers is het aan te raden om ‘standaard’ beslag te vervangen voor graanvrije alternatieven. Er zijn geweldige keto-pannenkoeken op de markt die gemaakt zijn met tijgernootmeel, kokosmeel, amandelmeel en ze smaken heerlijk. Voor toppings: je kunt er bosbessen in doen en in plaats van siroop amandel boter gebruiken. Biologische cashew-yoghurt is ook erg lekker. Doe er een beetje chiazaad, walnoten, amandelboter en wat bessen op. Dit is een geweldig ontbijt met weinig pieken.

Conclusie

De omschakeling van een zoet naar een hartig ontbijt is een handige manier om pieken in de  bloedsuikerspiegel te voorkomen, aangezien hartige gerechten doorgaans een gezonde balans van vet, vezels en eiwitten bevatten. Op deze manier kunnen we onze metabole gezondheid aardig ondersteunen.

All search results