Voedingstips die kunnen helpen bij PCOS

PCOS

PCOS kan moeilijk te herkennen zijn en daardoor lastig te behandelen. Zo zijn er tevens veel misvattingen over de beste en de slechtste manieren om PCOS te behandelen. Deze zijn vaak gerelateerd aan voeding. We willen je daarom graag wat (simpele) adviezen geven die jouw PCOS gunstig kunnen beïnvloeden. 

Begin eenvoudig 

De sleutel is om niet alleen gezonde gewoonten te beginnen, maar ook daadwerkelijk vol te houden. Dit doe je door dat stap voor stap te doen. Zelfs een kleine verandering kan helpen om een ​​stevige basis voor gezondheid te bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld proberen om een extra portie groenten per week toe te voegen, of een extra 15 minuten per dag te lopen. Door je te concentreren op wat je elke dag toevoegt (in plaats van wat je wegneemt van je oude routine), kunnen de veranderingen ook niet drastisch en onbereikbaar aanvoelen. Na verloop van tijd kun je door langzaam op te bouwen loskomen van de alles-of-niets-mentaliteit en blijvende gewoontes opbouwen.

Eer je verlangens

Of het nu je honger, je emoties of je hormonen zijn, hunkering is over het algemeen de manier waarop het lichaam die behoeften aan je communiceert. Om die regen is het prima om deze verlangens (wijs) te eren en toe te staan. Dus, zegt Ramallo om die verlangens te eren wanneer ze toeslaan. Als je een toetje wilt, neem het dan zonder schaamte en schuldgevoel. Natuurlijk kan suiker PCOS verergeren, maar er zijn methoden om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit is wat je kunt doen: 

Eet je (gezonde) dessert zo dicht mogelijk bij een andere uitgebalanceerde maaltijd. De eiwitten, vezels en vetten van de maaltijd verminderen de snelheid waarmee het lichaam suiker kan opnemen. Als je het niet in de buurt van een uitgebalanceerde maaltijd eet, combineer je zoet dan met eiwitten, vetten en vezels, zodat het een soortgelijk effect heeft.

Denk bijvoorbeeld aan fruit, noten en (kokos)yoghurt met wat kaneel. Je kunt natuurlijk ook goed een gezond recept opzoeken en gezonde koekjes of brownies maken. Dit kan allemaal mits de ingrediënten goed zijn. 

LEES OOK: Zo kun je aan intermitterend vasten doen en je geestelijke gezondheid ondersteunen.

Dus:

De sleutels tot het verbeteren van je voedingsgewoonten zijn intuïtiever dan je zou denken. Je moet vooral luisteren naar wat het beste voelt voor je lichaam. Behandel je lichaam als de ultieme bron van wijsheid over hoe je het voedt. Als je luistert, zal het je vertellen wat het wil en nodig heeft.

All search results